SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 95: MAKOVÁ NÁDIVKA

Mám-li mluvit o nádivkách sladkých pečiv, hraje u mě jasně prim tvaroh. Má láska k němu byla veliká a tak se stal nejčastější náplní, kt...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Mám-li mluvit o nádivkách sladkých pečiv, hraje u mě jasně prim tvaroh. Má láska k němu byla veliká a tak se stal nejčastější náplní, kterou během pečení používám. Díky tomu, že jsem vždy zaslepeně pekla pouze s tvarohem, opomíjela jsem jiné skvělé nádivky. Hlavně tedy mák a to je velká škoda! Ono je pravda, že příprava makové nádivky je ze všech nádivek nejnáročnější a to nejen z hlediska časové náročnosti, ale i schopnosti ji dobře ochutit. Na druhou stranu je pravda, že když se její příprava povede, je o skvělý zážitek postaráno! 
https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat:
  • 120 g máku,
  • 3/8 l mléka,
  • 40 g cukru,
  • 5 g másla,
  • 30 g žlutého perníku,
  • tlučená skořice,
  • citrónová kůra,
  • 1 hořká mandle,
  • 30 g rybízové zavařeniny nebo medu,
  • 20 g čokolády.
Recept podle Sandtnerky:
Utlučený nebo umletý mák uvaříme s cukrem v mléce do měkka. Měkký mák utřeme v míse, přidáme máslo, strouhaný perník a tlučenou skořici, citrónovou kůru, hořkou mandli a kousek rybízové zavařeniny nebo medu a čokolády. Dobře umíchanou, studenou nádivkou potřeme nebo naplníme těsto.

Doba přípravy 30 minut + 1 hodina mletí s náročností 2/5. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

2 komentářů

Flickr Images