SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 94: HOUBOVÉ OPEČENKY

Minulou neděli jsme houby trochu pomluvili a dnes jsme tu od toho, abychom to napravili a doporučili Vám tak další houbařský skvost, kte...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

Minulou neděli jsme houby trochu pomluvili a dnes jsme tu od toho, abychom to napravili a doporučili Vám tak další houbařský skvost, který v naší nepleší kuchyni máme. Jsou jím houbové opečenky, které jsme vyzkoušeli v další Sandterkovské výzvě a hned na první ozkoušení si je zamilovali. Připomínají nám totiž naši oblíbenou houbařskou specialitu z krkonoškých hor, zvanou hubník, a jelikož hubník děláme pouze na Štědrý večer, jsou nám tak opečenky skvělou náhradou, kterou si rádi dopřejeme kdykoliv během roku.  

https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat (na 25 hovínek):
  • 500 g hříbků,
  • 60 g másla, 
  • 20 g cibule,
  • sůl, 
  • pepř,
  • 3 žemle,
  • 1/8 l mléka,
  • 2 vejce,
  • 2-3 lžíce smetany,
  • 30 g krupice,
  • 50 g strouhané žemle,
  • 1/2 kávové lžičky petržele,
  • strouhanka na obalení. 
Recept podle Sandtnerky:
Očištěné hříbky rozkrájíme na plátky a vypereme je ve studené vodě. V kastrole na másle zpěníme si drobně nakrájenou cibulku, vložíme na ni hříbky a dusíme. Když hříbky změknou a všechna voda se vypaří, osolíme, opepříme je, přidáme v mléce namočenou, dobře vymačkanou, na prkénku nožem utřenou žemli, a na plotně podusíme. Poté přilijeme vejce, sladkou smetanu, přisypeme krupici, strouhanou žemli, sekanou zelenou petržel a necháme 20 minut odpočívat. Jakmile směs přiměřeně zhoustne, vykrájíme lžící stejné kousky a na houskou posypaném prkénku uděláme opečenky (válečky), které v rozpáleném sádle usmažíme do červena. Opečenky podáváme s hlávkovým salátem.

Směs na opečenky jsme více okořenili než paní Sandtnerková. Petržele jsme dali 1 vrchovatou lžíci, přidali jsme navíc lžičku sušeného česneku a trochu muškátového oříšku.

Doba přípravy 60 minut s náročností 2/5.

 
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Wow, tak ty vypadají úžasně. Hned jsem na ně dostala chuť! :) Někdy musím zkusit!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Pomoooc! Potřebuju hříbky ... 😀😀
    Zkusím - ber, kde ber ! 😍

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to nádherně. A i když houby nejsou pro mě zrovna to pravé ořechové, tak bych tohle chtěla strašně moc ochutnat :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Flickr Images