GRILOVACÍ SPECIÁL 7: GRILOVANÁ ŽEBRA V MERUŇKOVÉ MARINÁDĚ

Když posledně přišla mamka domů z nákupu a pyšně s sebou nesla masitý úlovek v podobě vepřového boku (špičky se žebry), hned jsem okolo...


https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=aymt_homepage_panel

Když posledně přišla mamka domů z nákupu a pyšně s sebou nesla masitý úlovek v podobě vepřového boku (špičky se žebry), hned jsem okolo ní začala kroužit a přemýšlet nad tím, jak to maso ukořistím tak, aby si toho nikdo nevšiml. Takovýhle kousek masa by se totiž náramně hodil na náš další grilovací speciál. Už dlouho jsem totiž chtěla vyzkoušet vepřová žebra na grilu a nyní k tomu byla skvělá příležitost. No jo, jenže mamka měla očividně se špičkou zcela jiné plány a mě nezbývalo nic jiného, než ji přesvědčit o tom, že na grilu bude těm žebrům nejlépe. A víte co? Ani mi to nedalo moc práce, představě grilovaných žeber v meruňkové marinádě totiž jen tak někdo neodolá!   

https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat:

Na žebra:
  • 4 stroužky česneku,
  • 5 kuliček celého pepře,
  • 5 kuliček nového koření,
  • 2 bobkové listy.
Na marinádu:
  • 600 g vepřových žeber,
  • 60 g meruňkového džemu,
  • 60 ml pomerančového džusu,
  • 1 lžíce vinného octa,
  • 1 lžíce oleje,
  • 1 lžíce tekutého medu,
  • 1 lžička kurkumy,
  • dle chuti chilli.
Žebírka naporcujeme a vložíme do osolené vody. Přidáme česnek, pepř, nové koření, bobkový list a uvaříme je do měkka. Uvařená žebra necháme vychladnout a okapat. Poté je naložíme na 4 hodiny do marinády, kterou jsme si připravili z ingrediencí na marinádu. Takto připravená žebra grilujeme 20 minut na rozpáleném grilu, dokud není kůrka pěkně křupavá.   
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 1/5. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images