PASTEL DE PAPA

Čím více produkujeme receptů, tím více přátel za námi chodí s tím, že by chtěli něco z naší nepleší dílny ochutnat. Přeci jen, co si bu...



Čím více produkujeme receptů, tím více přátel za námi chodí s tím, že by chtěli něco z naší nepleší dílny ochutnat. Přeci jen, co si budeme povídat, fotky nastartují chuťové buňky spolehlivěji,  než pouhé řeči a tak jsme postupem času naši zábavu z vaření rozšířili o zábavu v trávení času s našimi přáteli u sklenky vína a jídla, které jsme pro ně připravili. Když tedy v dubnu přiletěla Natálie z Argentiny, rozhodli jsme se společný čas strávit společným vařením pro nás tak neznámé argentinské kuchyně. Chtěli jsme se naučit něco nového a Natálie se toho zhostila naprosto bravurně. Těžko se to popisuje, ale Natálka mě prostě nadchla a i přestože jsou s Kájou pryč pouze dva týdnu, už nyní se mi děsně stýská. No, ale o tom to dnes nebude, dnes se budeme věnovat tomu, co jsme se za těch pár setkání od ní naučili.

Když jsem Natálii požádala, ať nás naučí nějaký jejich tradiční recept, přišla s vynikajícím pokrmem Pastel de papa. Už přes internet se mi sbíhaly sliny! A co že to vůbec ten Patel je? Já bych to popsala jako takové argentinské lasagne, ve kterých jsou těstoviny zaměněny za bramborovou kaši a směs trochu jinak dochucena než jsme zvyklí, no posuďte sami.


Co budete potřebovat (4 osoby):
  • 500 g mletého hovězího,
  • 500 g mletého vepřového,
  • 3 velké cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • 4 vajíčka,
  • 100 g zelených oliv,
  • 2 rajčata,
  • 2 kg brambor,
  • mléko,
  • máslo,
  • paprika (koření),
  • sůl,
  • pepř,
  • třtinový cukr. 
Nejprve si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Současně uvaříme i vajíčka a než se nám oboje uvaří, osmažíme si na pánvi na oleji nadrobno nakrájenou cibuli s utřeným česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Zatím co se zelenina restuje, promícháme si v míse obě mletá masa a dochutíme je solí, pepřem a zhruba čtyřmi vrchovatými lžícemi papriky. Když rajčata na pánvi změknou, přidáme masovou směs a necháme vše restovat zhruba 15 minut. Poté přidáme na plátky nakrájené olivy a na tvrdo uvařené vajíčko, které jsme pomocí kráječe na vajíčka dvojitě překrojili. Vše pořádně promícháme. Směs odložíme bokem a připravíme si bramborovou kaši. Brambory vyšleháme s mlékem a máslem na kaši a dochutíme solí. Nyní, když máme vše připravené, můžeme začít vrstvit pastel de papa do pekáče vymazaného máslem. Na spod dáme 2 cm vysokou vrstvu kaše, na kaši celou masovou směs a na ni opět 2 cm vrstvu kaše. Na povrchu uděláme vidličkou malé rýhy, kaši potřeme tekutým máslem a mírně ji posypeme třtinovým cukrem. Takto připravený pekáč vložíme do trouby a necháme jej zapékat 30 minut na 160°C.
Doba přípravy 2 hodiny s náročností 2/5. 
  

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images