VELIKONOČNÍ HLAVIČKA

Když jsem byl ještě malý kluk a nosil jsem péro, šíp a luk, mým nejoblíbenějším jídlem na idiánské výpravě bylo kuře. Z nějakého nepoch...

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Když jsem byl ještě malý kluk a nosil jsem péro, šíp a luk, mým nejoblíbenějším jídlem na idiánské výpravě bylo kuře. Z nějakého nepochopitelného důvodu bylo většinou napěchováno něčím, co do kuřátka vyloženě nepařilo. Byla to nádivka a já ji nemohl ani vidět, natož abych ji snědl. S přibývajícími lety jsem si však přestal hrát na indiány, ale naopak mi začaly chutnat nádivky. Zrovna například velikonoční svátky si bez ní, už ani nedokážu představit.

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat (4 osoby):
  • 5 rohlíků,
  • 200 g uzeného masa,
  • 3 vejce,
  • 150 ml mléka,
  • sádlo,
  • menší mísa bylinek (kopřivy, medvědí česnek, popenec, pažitka, petržel),
  • sůl,
  • pepř.
Rohlíky pokrájíme na kostičky, namočíme je v mléce a promícháme tak, aby kostičky zůstaly celé. Dále si nakrájíme uzené na drobné kostky a nasekáme bylinky. Potom vše sesypeme dohromady, osolíme a opepříme a přimícháme rozkvedlané vejce. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a na vrch dáme pár plátků sádla. Pečeme v troubě na 130 °C asi 30 minut a poté zvýšíme na 150 °C na dopečení asi 15 minut. 
Doba přípravy 1 hodina s náročností 1/5.

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images