ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SLANINOU

Každý z vás to určitě zná. Jako dělníci systému máme času jen po skromnou a i přesto by člověk nad penězi jen zaplakal. Vím, nemůžeme si...


Každý z vás to určitě zná. Jako dělníci systému máme času jen po skromnou a i přesto by člověk nad penězi jen zaplakal. Vím, nemůžeme si příliš ztěžovat a taky to neděláme! Víme totiž, že pokud se nám něco nelíbí, vždy je cesta jak si pomoct sám! Rozhodli jsme se tedy začít si připravovat jídlo do práce sami. Je to ekonomické a zároveň tak šetříme čas. Je pro nás totiž jednoduší obětovat 20 minut večer než 1 hodinu přes den v práci! Naše práce nám navíc neumožňuje chodit na společné obědy, a tak jsem rád, že mám od své životní lásky alespoň nachystané obědové menu, které si mohu vychutnat v temné šedé kanceláři. Chutný oběd od Markétky mi projasní pochmurný kancl a udělá z této chvíle zážitek, na který se nezapomíná.

Co budete potřebovat?
  • 1 kg brambor,
  • 400 g anglické slaniny,
  • 3 vejce,
  • 200 ml mléka,
  • 1 lžíce plnotučné hořčice,
  • chilli,
  • sůl. 
Brambory nakrájejte na tenké plátky, opláchněte je ve vodě a poté je narovnejte do zapékací formy. V míse si vyšlehejte vejce s mlékem, hořčicí, solí a chilli, přidejte na kostky nakrájené plátky anglické slaniny a touto směsí brambory zalijte. Troubu si předehřejte na 180 °C a pečte 1 hodinu (záleží na velikosti zapékací misky).
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 1/5. Množství vystačí na 3 porce.


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Toto je přesně typ jídla, které miluju. Salátek k tomu

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, přesně taková jídla miluju! Brambory se dělám dost často :))

    OdpovědětVymazat

Flickr Images